Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 93
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 93
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Składniki
Wlewamy piwo do garnka. Dodajemy cukier waniliowy, sok z czarnej porzeczki, goździki, sok z pomarańczy, laskę cynamonu, anyż i miód. Gotujemy piwo na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wpiwa do wrzenia). Piwo wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy. Gotowe :)