Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie, usmażone gwiazdki i serca z ziemniaków, możemy same podjadać lub użyć zamiast gotowanych ziemniaków do dania. Smakują jak frytki. :)
Polecam.
Odsłon: 325
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 372
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2959
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pom...
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 325
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 372
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2959
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pom...
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry o grubości jednego centymetra. Z plastrów wycinamy foremką serca i gwiazdki. Pozostałości z ziemniaków po wycięciu serc i gwiazdek także będziemy smażyć, żeby nic nie zmarnować.
Wycięte gwiazdki i serca opłukujemy w wodzie, osuszamy na durszlaku.
Nagrzewamy olej w garnku w którym będziemy smażyć. Gdy olej odpowiednio się nagrzeje wkładamy serca i gwiazdki do sitka i sitko zanurzamy w gorącym oleju i smażymy do osiągnięcia koloru słomkowego.
Usmażone gwiazdki i serca osączamy z oleju i możemy posolić je w sitku. Potrząsamy sitkiem w celu przemieszania i wykładamy na talerz.
Smacznego !!!