Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie.Jeśli nie lubicie ostrych smaków,można zrobić z dodatkiem słodkiej papryki.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć,dodać pokrojoną pierś,smażyć około 10min. Pieczarki umyć i pokroić w grubsze talarki wrzucić do cebuli i piersi. Dodać kawałki ostrej papryczki Smażyć do wyparowania wody. Doprawić do smaku kurkumą ,curry,maggi,solą ..Gotować kilka minut. Wlać śmietankę,dodać mąkę rozp.w 1/2 szkl.zimnej wody,oraz dodać 2 łyżki śmietany. Zagotować,podawać z makaronem,kaszą ,ziemniakami lub pieczywem. Smacznego życzę!