Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, syte i przepięknie pachnie! Szbkie w wykonaniu!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Składniki
Kroimy na małe kawalki pierś z kurczaka, cebulę i pieczarki. Wrzucamy na patelnię doprawiamy przyprawą, solą, pieprzem i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy ryż i podsmażamy wszystko ok 3 minuty.
Dodajemy wodę i dusimy aż ryż będzie miękki. Często mieszamy.
Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy śmietanę, wszystko mieszamy i dusimy ok 3-5 minut.