Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to rodzaj chai tea. Mówiąc po prostu, herbaty z przyprawami. Tym razem postanowiłem połączyć dwa smaki, które uwielbiam. Intensywny aromat ciemno palonych ziaren i subtelny smak czarnej herbaty. Całość dopełniają rodzynki, które dodają słodyczy oraz szczypta cynamonu.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 833
Polecam.
Odsłon: 577
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 477
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 833
Polecam.
Odsłon: 577
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 477
Składniki
Składniki mieszamy razem ze sobą tuż przed zalaniem, bądź, w słoiku i zostawiamy na parę dni aby aromaty się przeszły. Zależy przede wszystkim od tego czy ktoś polubi tę herbatę na tyle by zrobić taką kompozycję.
Do kubka dajemy łyżkę mieszanki i zalewamy wrzącą wodą. Parzymy pod przykryciem przez 3 minuty. Czas parzenia można wydłużyć do 5 minut, uzyskamy wtedy mocny, intensywny napar, który można rozcieńczyć mlekiem otrzymując latte. :) Obowiązkowo z odrobiną brązowego cukru! Pycha!