Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto z herbatników i kaszy mannej, bez pieczenia!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Składniki
Przygotować blachę do pieczenia, najlepiej nie za dużą, by ciasto było wyższe. Zwykłe herbatniki (bez czekolady) należy poukładać równo na dnie blachy.
Zagotować mleko z kostką margaryny, cukrem i cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka (na bardzo małym ogniu) powoli dodawać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje dodać kakao, ciągle mieszając!
Na wyłożone na blasze herbatniki należy wylać gorącą masę, następnie wyłożyć na górę herbatniki z czekoladą lekko uciskając (stroną czekoladową do góry).
Gorąca masa zmiękczy herbatniki i rozpuści czekoladę. Po ostygnięciu gotowe do jedzenia, chociaż lepiej smakuje lekko schłodzone w lodówce. Ciasto należy kroić wzdłuż brzegów herbatników. Smacznego!