Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite połączenie biszkoptu z kakaowymi herbatnikami oraz serka pomarańczowego.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 82
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1026
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1150
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 82
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1026
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1150
Składniki
Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy, pod koniec dodajemy połamane na mniejsze cząstki herbatniki ale tylko połowę opakowania. Wlewamy ciasto na blaszkę 25 na 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Gdy biszkopt stygnie rozpuszczamy żelatynę w 3 łyżkach wrzątku. Do serka dajemy lekko wystudzoną żelatynę miksujemy, następnie dodajemy pozostałe pokruszone herbatniki, delikatnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę lub dwa pokruszone herbatniki. Chłodzimy w lodówce.