Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
konfitura o niezwykłym smaku, można jeść samą, dodawać do herbatki lub wcinac z naleśnikami :) mniammmm
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4436
Szybka i smaczna
Odsłon: 243
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 314
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 488
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4436
Szybka i smaczna
Odsłon: 243
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 314
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 488
Składniki
śliwki umyć i poprzekrawać na pół, wypestkować, imbir ostrugać i pokroić na cieniutkie plasterki. Potrzebna będzie blacha z piekarnika, głęboka, gdyż śliwki puszczą sok.
Połówki śliwek poukładać na blasze w rzędzie i przekładać plasterkami imbiru, śliwki układać dachówkowato, skórką w dół, następnie całość posypać odmierzoną ilością cukru. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 150 C przez godzinę, następnie zostawiamy je do dnia następnego i znów pieczemy przez godzinę w temp. 150 C. Następnie wyciągamy blachę i gorące śliwki z imbirem wkładamy do czystych słoików. Uwaga ! Z 2 kg śliwek wyjdzie nam 4 - 5 słoiczków musztardowych powideł :) Mało pracy a smak...niezwykłe smaczny :) Polecam :)