Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9856
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 122
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 527
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 70
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9856
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 122
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 527
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 70
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków. Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu. Życzę smacznego! :)