Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie , pyszne ciasto / deser na osłodę szarych dni!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
Sposób przyrządzenia: Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 250 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy. Zastygnięte! ( muszą byc twarde ) galaretki kroimy w kosteczki. Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy ( zostawiając kilka do ozdoby góry ). Wylewamy do formy keksowej wyłożonej herbatnikami. Wkładamy do lodówki. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny. Smacznego!