Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9224
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9224
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać. W wysokim rondelku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać carry, imbir, zgnieciony pieprz, listek laurowy, chilli, chwilę podsmażać. Wsypać soczewicę, zalać bulionem. Gotować, aż soczewica całkowicie zmięknie. Doprawić solą i ewentualnie pieprzem. Przed podaniem do zupy wlać mleko kokosowe i garść świeżej kolendry. Zamieszać. Podawać. Przepis pochodzi z Tesco, trochę zmodyfikowany przeze mnie.