Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso indyka bardzo lubię. Jest delikatne i chude. Sekretem smacznego dania z indyka jest jego dobre przyprawienie bo samo w sobie mięso ma trochę nijaki smak. Ale przy użyciu odpowiedniej ilości przypraw można wyczarować kulinarne cuda. Dziś mój nowatorski przepis z tego co akurat miałam pod ręką w kuchni. Wyszło danie bardzo fajne, zdecydowane w smaku co ja osobiście lubię.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41181
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 126
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 166
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41181
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 126
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 166
Składniki
Umyte i osuszone sznycle doprawiam z każdej strony solą, pieprzem i roztartym w palcach tymiankiem. Następnie smaruję cienko z każdej strony musztardą. Nie należy przesadzać ilością musztardy, powinna się nią tylko lekko „maznąć” sznycel z każdej strony. Doprawione sznycle smażę na oleju po kilka minut z każdej strony aż lekka się zarumienią. Cebulę kroje na piórka i dodaję do indyka i smażę jeszcze chwile razem aż cebula zmięknie i lekko się zeszkli.
Podsmażone składniki zalewam winem tak aby sznycle mniej więcej do połowy grubości były w nim zanurzone. Duszę bez przykrycia na zwiększonej mocy aż wino całkowicie odparuje. Teraz zalewam mięso przegotowaną wodą aż prawie przykryje mięso i duszę pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest już odpowiednio miękkie dolewam śmietankę i jeszcze chwilę duszę cały czas mieszają aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli jest potrzeba można doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.