Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka namiastka szarlotki ze zdrową kruszonką z mąki żytniej razowej,pachnąca cynamonem:)
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 555
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7304
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 112
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 555
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7304
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 112
Składniki
Rodzynki umyć,zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia.
Wymieszać płatki z 1/4 szklanki mąki i cukru oraz dodać łyżkę cynamonu.Posiekać składniki z masłem i zagnieść ciasto(może się kruszyć)
Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.Pokropić sokiem z cytryny i oprószyć pozostałą mąką (1/4 szkl) wymieszaną z resztą cukru i cynamonu.
Jabłka wyłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym,posypać rodzynkami,skropić wodą w której się moczyły i posypać kruszonką z ciasta.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20-30 min