Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobry pomysł, by ze skromnych zapasów w lodówce przygotować szybko niebanalny posiłek dla niespodziewanych gości.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 192
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 170
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1970
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 192
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 170
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1970
Składniki
Ściąć z pomidorów wierzchy, wyjąć miąższ i zachować go do innej potrawy.Łyżkę masła wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kłaść po trochu do każdego pomidora.
Pomidory ułożyć na żaroodpornym półmisku, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 10 minut.
W tym czasie rozgrzać resztę masła na patelni. Jajka wraz ze śmietaną i startym serem ubić w garnuszku , dodać sól i pieprz do smaku ,wymieszać, wlać na rozgrzane masło i mieszając , usmażyć jajecznicę.
Gorącą jajecznicę wkładamy do równie gorących pomidorów.
Posypać natką pietruszki i zaraz podawać ze świeżą bułką lub grzankami.