Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁA ALTERNATYWA DLA MIĘSA MIELONEGO I SŁYNNYCH KLOPSÓW. IDEALNIE SPRAWDZAJĄ SIĘ RÓWNIEŻ NA ZIMNO JAKO PRZEKĄSKA PIKNIKOWA
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Składniki
Jajka ugotować na twardo, cebulę pokroić i zarumienić na maśle. Dodać curry. Ugotować ziemniaki i rozetrzeć je na purée. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i smażoną cebulą. Posolić, posypać pietruszką. Roztrzepać jajka i zmieszać z masą. Uformować klopsiki i obtoczyć w tartej bułce. Znów rozbić jajko i zanurzyć z nim klopsy. Smażyć na gorącym oleju. Podawać z ryżem i sosem pieczeniowym.