Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego jeszcze nie jedliście, polecam!!!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Na początku kroję wędlinę na cienkie wstążki lub na kosteczkę. Pomidory i cebulę kroję w drobną kosteczkę. W tym samym czasie gotuję makaron. W miseczce rozbijam jajka, dodaję wegetę i łyżkę wody gazowanej. Rozgrzewam na patelni margarynę i smażę cebulkę do momentu, aż się zeszkli. Potem dodaje wędlinę i gdy ona się podsmaży na złocisty kolor dodaję pomidory i wrzucam ugotowny wcześniej makaron. To smaże kilka minut a na końcu dodaję jajka, starty ser żółty i doprawiam przyprawami. Smażę potem normalnie jak jajeczniće. Polecam, jest przepyszna