Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na śniadanie. Jajka z kiełbasą krakowską i żółtym serem.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Odkrawamy górną część bułki. Łyżką delikatnie wydrążamy środek, (możemy to również zrobić palcami, jak komu będzię wygodniej) by zrobić w bułce jak najwięcej miejsca. W środku bułki rozsmarowujemy pół łyżeczki masła, następnie układamy plastry kiełbasy i plastry sera, na to wbijamy jajko (dla ułatwienia możemy wbić je do szklanki i wlać do bułki), solimy i pieprzymy. Zapiekamy w rogrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut. U mnie bułki piekły się 20 - 22 minuty i jajka całkowicie się ścieły, natomiasat jeśli chcemy by żółtko było miękkie i płynne, wystarczy 15 minut. Na koniec posypujemy szczypiorkiem i zajadamy. Smacznego :)