Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na wielkanocny (i nie tylko ;)) stół :) Jajka faszerowane pieczarkami, cebulką i szczypiorkiem. Połączenie tak dobre, że jajka znikają w błyskawicznym tempie :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1568
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 66
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1568
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 66
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Na oliwie przesmażamy cebulkę z pieczarkami. Studzimy farsz. Ugotowane jajka również studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy pieczarkowy farsz, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i szczypiorek (pozostawiamy część do dekoracji). Mieszamy wszystko dokładnie. Nakładamy farsz do jajek i posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego :)
Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje:)