Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na każdą większą czy mniejszą imprezę. Jajka faszerowane masą z żółtek z dodatkiem suszonych pomidorów i świeżej bazylii. Pyysznie :)
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 38
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1829
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 38
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1829
Składniki
Jajka gotuję na twardo (8 - 10 min od zagotowania), odcedzam i zalewam zimną wodą do przestygnięcia, obieram. Następnie kroję wzdłuż na połówki, wyciągam żółtka. Pomidory kroję w kostkę, dodaję je do żółtek wraz z ketchupem, majonezem, musztardą. Doprawiam papryką i pieprzem do smaku. Napełniam masą jajka. Dekoruję pokrojoną rzodkiewką i posiekaną bazylią.