Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na wykorzystanie dwudniowej bułki. Jak jajko to koniecznie sos Remulada duńska (najlepsza Folwark bo z kawałkami warzyw)
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 38
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1830
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 38
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1830
Składniki
Piekarnik nagrzać do około 180 stopni.
Odciąć wierzch bułki, wydrążyć i delikatnie umieścić w bułce jajko (tak, żeby żółtko się nie rozlało).
Zapiec aż jajko będzie ścięte (około 12 minut). Doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Podawać z remuladą duńską (najlepiej Folwark)