Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4442
Szybka i smaczna
Odsłon: 322
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 150
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 324
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 524
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4442
Szybka i smaczna
Odsłon: 322
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 150
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 324
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 524
Składniki
Bataty umyć, obrać ze skórki i pokroić na grubsze plastry. Ja użyłam także zwykłych ziemniaków, bo moje dzieci nie lubią słodkich. Cukinie umyć i pokroić na plastry. Jeśli jest młoda nie trzeba jej obierać ze skórki Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry.
Pokrojone warzywa trzeba rozłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.
Piec w 200 stopniach około 30 minut. Pod koniec pieczenia na 5 minut włączyć opcję grilla, aby warzywa były ładnie przypieczone.
Podawać na przykład z sałatką zrobioną z pokrojonych w kostkę pomidorów i rzodkiewki doprawionych solą pieprzem oraz octem balsamicznym. Całość posypać zieloną cebulką. Smacznego!