Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Jasiowe? Ponieważ z fasoli "Piękny Jaś". :) Tak, tak. Przyznam szczerze, że kiedy gdzieś w sieci natrafiłam na ten przepis pomyślałam, że to żart. Fasola na słodko? Niemożliwe. Ale nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała. Są naprawdę fajne.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 88
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 100
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 76
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 88
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 100
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 76
Składniki
Fasolę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc.
Fasolę gotujemy ok.20 minut w wodzie w której się moczyła. Po tym czasie zmieniamy wodę i gotujemy do momentu aż fasola będzie się rozpadać. Odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Zimnego Jasia łączymy z cukrem i blenderujemy razem aż uzyskamy dość gładką masę.
Zblenderowaną masę stawiamy na malutkim gazie i podgrzewamy do momentu aż masa zrobi się ciemniejsza i zgęstnieje. Uwaga:trzeba cały czas mieszać gdyż masa łatwo może się przypalić.
Do wystudzonej masy wsypujemy herbatniki i dokładnie ze sobą łączymy. Dłonie zwilżamy oliwą i formujemy kulki wielkości orzecha. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!