Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uniwersalny sos pachnący lasem w środku jesieni - dobry na każdy czas :)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 443
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23651
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 107
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 443
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23651
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę ( kostka) poddusić na maśle - nie przypiekać, dołożyć grzyby , posolić, popieprzyć i dusić pod przykryciem ok.25 min, - podlewać rosołem w trakcie duszenia..
Całość wystudzić, dodać resztę rosołu, śmietanęm,mąkę - zmiksować na gładką masę, doprawić resztą przypraw i zagotować na małym ogniu stale mieszając.
Pyszny, aromatyczny sos gotowy , rewelacyjnie komponuje się z wszelkiego kalibru kluchami i miesem z drobiu. SMACZNEGO