Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale wygląda a jeszcze lepiej smakuje
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 54
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 44
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 480
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 336
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 54
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 44
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 480
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 336
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao, do 2 mak, do 3 nie dodajemy nic.Formę 35×28 natłuścić i posypać mąką. Do formy wykładamy kolejno warstwy: ciasto kakaowe, biszkopty, dżem, ciasto makowe, biszkopty, dżem, ciasto jasne. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 45 min. Ciasto studzimy. Czekolady topimy z łyżką mleka. Ciepłą polewą zalewamy ciasto.