Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na wykorzystanie gotowanego udka z kurczaka. Przepyszna kanapka kebab gyros doskonałym sosem kebab gyros ostry. Dla ceniących łagodniejsze smaki polecamy sos kebab gyros łagodny.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 262
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 173
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 662
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 262
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 173
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 662
Składniki
Przygotować marynatę mieszając ze sobą wszystkie składniki: oliwę, curry, paprykę, sól i sos kebab gyros ostry.
Mięso z udka kurczaka pokroić na większe kawałki. Wymieszać z przygotowaną marynatą i odstawić na około pół godziny. Następnie zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.
Bułkę przekroić na pół, posmarować delikatnie masłem (od środka) i ugrillować w grillu elektrycznym (średni ogień, góra-dół).
W środek ugrillowanej bułki ułożyć upieczone mięso, pomidor, cebulę i polać dodatkowo sosem kebab gyros. Podawać ciepłe.