Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 119
Składniki
Oczyszczone udka natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i skórką startą z 1 pomarańczy. Wycisnąć sok i wlać do udek. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzać na patelni oliwę, obsmażyć kaczkę z obu stron i dodać marynatę pomarańczową. Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. Jak sok wyparuje,wycisnąć drugą pomarańczę i dodać do udek. Kaczka znakomicie smakuje z kluskami śląskimi.