Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 24
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 273
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 99
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 24
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 273
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, proszek i cukier puder łączymy razem i wyrabiamy. Lepimy kulę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie dzielimy na dwie części.
Na blachę dajemy papier do pieczenia. Rozwałkowany kawałek umieszczamy na blache, dziurkujemy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 20 min na złoty kolor. Po upieczeniu tak samo robimy z drugą częścią.
W między czasie przygotowujemy masę śmietanową: ubijamy śmietanę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder 1 łyżkę i śmietan fix.
Po ostygnięciu ciast, na pierwsze wykładamy masę ze śmietany, dalej przykładamy ciasto posmarowane masą kajmakową. Kiedy mamy wszystko gotowe posypujemy migdałami i na kilka godzin odstawismy do lodówki.