Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto z kruchą posypką. :) (Przepis na keksówkę.)
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 152
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 391
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2873
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 69
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 152
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 391
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2873
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 69
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i połową cukru na puszysta masę. Dodać połowę masła (albo bardzo miekkie, albo roztopione), aromat rumowy i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Potem delikatnie wmieszać wiśnie. (Jeśli ciasto będzie zbyt geste, można rozrzedzić mlekiem, ale żeby nie było zbyt płynne, bo wszystkie wisnie opadną.) Wyłozyć ciasto do formy.
W garnuszku roztopić pozostałe masło, dodać kokos i pozostały cukier. Gdy składniki się połączą, tworząc gestą papkę, wykładamy ją na wierzch ciasta. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!