Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak wykonany przez mojego męża:) Akurat taka pyszna rozgrzewająca zupka nadaje się na takie zimne i pochmurne dni.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 276
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 313
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 723
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 276
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 313
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 723
Składniki
1. Kapustę posiekać, przełożyć do większego garnka. Zalać 2 litry zimnej wody, przyprawić vegetą i pieprzem, dodać ziele angielskie. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 10 minut. 2. Posiekać czosnek,włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach i włożyć do kapusty, gotować aż wszystko zmięknie. Ziemniaki pokroić w kostkę i w osobnym garnku ugotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni wraz z cebulą i dodać do zupy. Gdy włoszczyzna i kapusta będą miękkie dodać ugotowane ziemniaki. Na patelni zrobić ciemną zasmażkę i dodać do zupy. 3. Na sam koniec można dodać soku z kapusty jeżeli kapusta była mało kwaśna.