Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i smaczna odmiana kapuśniaku. Tym razem w wersji na ostro.
Polecam.
Odsłon: 155
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 155
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 228
Składniki
Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski. Na niewielkiej ilości oleju smażymy warzywa razem z pokrojonym w kostkę boczkiem i ziemniakami. Następnie dodajemy koncentrat ,mieloną paprykę ,ocet ,zalewamy bulionem. Kapustę możemy pokroić na mniejsze kawałki i dodajemy do całości wraz z pomidorami i zalewą. Zupę zagotowujemy ,zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem ok. 50 min. Na koniec doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz cayenne.