Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i łatwa w przyrządzeniu zupka. Najlepsza z młodej kapustki :)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 248
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 130
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 639
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 248
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 130
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 639
Składniki
Kiełbasę kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą - stawiamy na ogniu. Włoszczyznę obieramy i kroimy w kawałki - dokładamy do kiełbasy i gotujemy na małym ogniu wywar.
Kapustę szatkujemy. Kiedy warzywa będą już miękkie wyjmujemy je z wywaru i wrzucamy kapustę, ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż kapusta zmięknie, dorzucamy wyjętą z wywaru i pokrojoną w kostkę marchewkę. Doprawiamy do smaku.
Z masła i mąki robimy zasmażkę - dodajemy do zupy i zagotowujemy. Na koniec dodajemy sporą ilość posiekanej natki z pietruszki. Życzę smacznego :)