Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 33
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 106
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 33
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 106
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Składniki
Kapustę oczyścic, pokroic w wąskie cząstki. Na patelni rozgrzac masło, podsmazyc na nim kapustę, następnie przykryc pokrywką i udusic. Kapustę wyjąc z patelni, do masła wlac bulion (najlepiej warzywny, ale drobiowy też może byc), sok z cytryny i śmietanę. Zagotowac. Na koniec zagęścic mąką (rozprowadzic ją w niewielkiej ilości zimnej wody i wlac do sosu). Sos ma miec konsystencję gęstej śmietany. Doprawic solą i białym pieprzem. Polac kapustę.