Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie mięska i warzyw :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Szynkę kroimy w paski, skrapiamy olejem i przyprawiamy 2 łyżeczkami musztardy oraz solą i pieprzem. Mięso wstawiamy do piekarnika na 40 min (funkcja termoobiegu). Po upieczeniu mięso wyciągamy z brytfanki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Następnie smażymy je na patelni na rumiany kolor.
Do wcześniej użytej brytfanki układamy warstwy gotowych ziemniaków, mięsa i znów ziemniaków. Zalewamy wszystko sosem śmietanowo jajecznym (250 ml wody, 5 łyżek śmietany, jajo, sambal, ser żółty, sól, pieprz) i wstawiamy do piekarnika na 20 min. 180 stopni(funkcja góra dół). Po upieczeniu układamy wg uznania warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego :)