Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe, w roli głównej z karkówką, młodą białą kapustą, kapustą kiszoną i pieczarkami. Taki a'la szybki bigosik:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 24
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 24
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Kapustę białą szatkujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną białą kapustę i kapustę kiszoną wraz z sokiem. Dolewamy 500 ml gorącej wody. Gotujemy pod przykryciem około 70-80 minut, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy w plasterki pieczarki. Dodajemy do mięsa z kapustą i dusimy jeszcze około 30-35 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy jeszcze solą i ewentualnie pieprzem ziołowym. Podajemy gorące posypane koperkiem, ze świeżymi bułeczkami. Smacznego:)