Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W żadne Święta nie może na Naszym stole zabraknąć pieczystego. Szczególnie Karkówki tak pysznej i aromatycznej. Połowa zawsze znika jak jest jeszcze ciepła, reszta trafia na zimny półmisek w postaci przepysznych plastrów.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20525
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10061
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 136
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20525
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10061
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 136
Składniki
Wszystkie przyprawy wsypujemy do miseczki po 1 łyżeczce wlewamy 2 - 3 łyżki oleju i dokładnie mieszamy. Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem. Nacieramy dokładnie marynatą, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia nożem zdejmujemy nadmiar marynata ( aby podczas pieczenia się nie przypaliła). Wkładamy na kratę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na ok 1,5 godziny. ( pod kratkę wstawiamy brytfankę aby nadmiar tłuszczu skapywał do niej). Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i zostawiamy jeszcze na ok. 1 godzinę. Na koniec wyjmujemy i odstawiamy aby odpoczęła. Wspaniałe danie główne jak również jako dodatek.