Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwiejsza wersja karpia po żydowsku
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Karpia oskrob, pokrój w dzwonka marchew, pietruszkę obierz i pokrój w talarki Cebulę obierz
Do dużego garnka ( ok.3-4l) wlej wodę , dodaj marchew, pietruszkę, cebulę, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, szcyptę soli.. Gotuj wywar przez ok.30min.
Do wywaru dodaj karpia oraz rodzynki, gotuj jeszcze ok. 10min.
Rybę wyjmij na talerz, wyjmij duże ości, ułóż na półmisku, przystrój marchewką z wywaru oraz rodzynkami.
Wywar sklaruj, dodaj cukier ( trzeba spróbować), dodaj żelatynę wg przepisu. Zalej rybę wywarem z żelatyną. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.