Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z propozycji jest dzisiejszy przepis: kasza gryczana z warzywami i grillowanym kurczakiem. Zapraszam.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 70
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 88
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 118
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 70
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 88
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 118
Składniki
1. Kurczaka kroimy w paski lub kostkę. Ząbek czosnku wyciskamy lub drobno kroimy - dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy imbirem, ostrą papryką, solą i polewamy sosem sojowym. Marynujemy min. 1 godzinę (im dłużej tym lepiej). 2. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy warzywa. Dusimy do miękkości (ok. 10 min) pod przykryciem. 3. Do warzyw dodajemy kaszę i smażymy ok. 2 minut. 4. Kurczaka smażymy na łyżeczce oliwy z oliwek lub pieczemy w piekarniku do miękkości. Dodajemy do kaszy.