Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek zarówno do mięsa jak i do ryby.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 898
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4911
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 898
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4911
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i seler w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szklimy około 3 minuty, dodajemy marchew i seler, lekko solimy i mieszamy. Dusimy kilka minut do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Mieszamy i trzymamy na piecu około 1 minuty. Po tym czasie podajemy z mięsem lub rybą. U mnie z pieczoną bez tłuszczu miruną.