Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, prosto i smacznie. Tym charakteryzuje się kaszotto z pęczaku i młodej kapusty. Niesamowitego aromatu dodaje świeży koperek.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 85
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1028
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1151
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 85
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1028
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1151
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucamy kaszę i posiekaną cebulę, chwilę podsmażamy. Dolewamy białe wino, dusimy na wolnym ogniu do odparowania. Następnie zalewamy szklanką bulionu. Cały czas mieszając dusimy na wolnym ogniu, aż bulion zostanie wchłonięty przez kaszę. Do kaszy dolewamy kolejną porcję bulionu, tym razem mniejszą, mniej więcej 100 ml. Wrzucamy posiekaną kapustę, dusimy do miękkości kaszy i kapusty, w miarę potrzeby dolewamy bulion. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy z posiekanym koperkiem.