Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5975
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 179
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5975
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 179
Składniki
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Masę bardzo dokładnie wyrabiaj ręką, co jakiś czas dolewając porcję zimnego wywaru. Mięso jest dobrze wyrobione, gdy odstaje od ręki. Wtedy włóż je na ok. 2-3 godz. do lodówki, by stężało.
Po tym czasie mięso podziej na 4-5 porcji i z każdej uformuj zwilżonymi rękami wałeczek. Nabij je na patyczki do szaszłyków. Opiecz je równomiernie na grillu lub patelni około 10-15 min.