Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne ciasto idealnie nadaje się na spotkania z przyjaciółmi lub w gronie rodziny, wystarczy go co najmniej dla 12 osób, więc jeśli spodziewasz się gości i chcesz poczęstować ich czymś wyjątkowym keks marmurkowy będzie w sam raz.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9379
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 507
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9379
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 507
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Jajka rozbij. Żółtka dodaj do masy. Białka ubij. Pianę z białek połącz z ucieraną masą, podziel ją na pół.
Foremkę natłuść, oprósz tartą bułką.
Do jednej porcji masy dodaj połowę mąki i proszku do pieczenia, kakao oraz pół szkl. mleka, do drugiej skórkę pomarańczową, resztę mąki, proszku do pieczenia i mleka. Oba ciasta na przemian wkładaj do foremki.
Ciasto piecz 1 godzinę w temp. 180 st.
Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj na gładko z sokiem pomarańczowym i wrzątkiem.
Wystudzone ciasto posmaruj lukrem. Udekoruj skórką pomarańczową i ew. miętą.