Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, np. do piwa lub podwieczorek albo kolacja. Dużą zaletą jest to, że można dodac do niego ulubione dodatki. Nam smakuje najbardziej z czerwoną papryką, smażoną cebulką, szynką i żółtym serem
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1216
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1216
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Cebulę należy drobno pokroić i przesmażyć do zrumienienia na oleju, przełożyć do miseczki. Na tym samym oleju przesmażyć kilka minut paprykę pokrojoną w kostkę. Ser i szynkę pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z przyprawami do uzyskania puszystej masy, wlewać strumieniem oliwę, nadal miksując. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, krótko miksować (do połączenia składników). Dodać pozostałe dodatki, wymieszać łyżką. Formę keksową wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłozyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temp. 190 stopni ok. 45 min. (do suchego patyczka). My zajadaliśmy z pomidorami, dobrze też smakuje z ketchupem. Smacznego :-)