Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej a konkretnie z Radżastanu. Świetnie smakuje z roti… Przepis na kesar murg pochodzi z artykułu ” Kulinarne podróże – Radżastan”…
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 67
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 21
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 74
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 106
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 67
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 21
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 74
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 106
Składniki
w garnku rozgrzać olej, dodać liście laurowe, kardamon, masalę, cebulę, imbir i przeciśnięty czosnek; wszystko podsmażamy. Dodać pastę z orzeszków ziemnych, zamieszać i wrzucić pokrojony w kostkę filet z kurczaka, jogurt, pieprz, chilli, szafran całość posolić. Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, następnie polać nieco wodą, zmniejszyć ogień i dusić, aż mięso będzie miękkie.
W oryginale była jeszcze dodana śmietana ja już na talerzu zrobiłam na wierzchu kleksa i posypałam wszystko natką pietruszki chociaż kolendra by chyba była bardziej na miejscu ale w sklepie niestety nie mieli….