Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETCHUP DOMOWY POMIDOROWO - PAPRYKOWY
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 788
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4499
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 788
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4499
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Składniki
Warzywa umyć, z papryki wyjąć nasiona, pokroić na małe kawałki. Cebule pokroić w kostkę i chwile podsmażyć na oliwie, dodać pomidory oraz paprykę, gotować do chwili gdy warzywa będą miękkie. Przecier przetrzeć przez gęste sito, i ponownie zagotować dodając wszystkie przyprawy. .
Czas gotowania ketchupu zależy od tego jak gęsty ma być, im dłużej będziemy gotować tym ketchup będzie gęstszy. Gotowy ketchup przelać do słoików, i praktycznie po wystudzeniu jest gotowy do spożycia