Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa i kapusta to jest to co Tygryski lubią najbardziej ;)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 213
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 44
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 131
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 213
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 44
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 131
Składniki
Kiełbasę nacinamy, boczek kroimy w kostkę, na patelni podpiekamy kiełbasę i boczek na złoty kolor, oprószając delikatnie papryką słodką. Gdy kiełbasa będzie już upieczona na złoto, dodajemy cebulę pokrojoną w wiórki, czosnek w kosteczkę, posypujemy papryką, podlewamy odrobiną wody i dusimy aż cebula będzie miękka. Wyjmujemy kiełbaskę i dodajemy kapustę kiszoną, cukier, pieprz, mieszamy i chwilę dusimy, co jakiś czas mieszając i podlewając. Gdy kapusta zmięknie dodajemy odrobinę śmietany, mieszamy, wkładamy z powrotem kiełbaskę i chwile razem podgrzewamy. Podajemy z chlebkiem, lud ziemniaczkami.