Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni, grzyby również drobno pokroić, dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem, dusić do miękkości.
Filety umyć, oczyścić, zrobić wzdłuż głębokie nacięcie uważając żeby nie zrobić w nich dziury. Oprószyć mięso przyprawami z zewnątrz i odrobinę wewnątrz kieszonek.
Kieszonki nafaszerować grzybami, spiąć wykałaczkami, obsmażyć z obu stron, a następnie dusić ok. 10-20min obracając je co jakiś czas (przyznam się, że trochę zgaduje z czasem duszenia bo od dawna robię je "na oko")