Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tę zupę bo błyskawicznie się ją przygotowuje i ma konkretny wyrazisty smak.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 199
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 70
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 232
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 379
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 199
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 70
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 232
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 379
Składniki
Do garnka, w którym będziemy gotować zupę wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną z błony kaszankę, pęczek włoszczyzny i przekrojoną na pół cebulę. Zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 min. aż ziemniaki staną się miękkie. Wówczas wyciągamy pęczek włoszczyzny, zostawiając marchewkę, którą kroimy w plasterki i wkładamy z powrotem do garnka. Zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem i zabielamy kilkoma łyżkami śmietany. Chwilkę gotujemy i gotowe. Uwaga! Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli do jej przygotowania użyjemy jako bazy - wodę pozostałą z parzenia swojskiego boczku lub szynki.