Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 31
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 282
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 108
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 31
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 282
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 108
Składniki
Cukinię obieramy, wydrążamy środek i kroimy w małą kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. W rondlu o grubym dnie szklimy na rozgrzanej oliwie cebulę i czosnek. Dodajemy cukinię, marchewkę, pomidory i 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem ok 15-20 min. na małym ogniu. Fasolę czerwoną i białą przelewamy na sicie wodą i dodajemy do rondla. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze kilka minut. W międzyczasie szklankę komosy ryżowej zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy na małym ogniu ok 25 min. Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.