Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znana odmiana mirabelek jest w kolorze żółtym,ja mam mirabelki czerwone,z których wychodzi równie pyszny kompocik:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 260
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 260
Składniki
Mirabelki umyć.Słoiki umyć,położyć na ściereczce,aby odciekły z wody,pokrywki wyparzyć i wytrzeć do sucha.
Do słoików włożyć owoce do 3/4 wysokości słoika,wsypać cukier i zalać ciepłą wodą (do 2-3 cm nad szyjką słoika).Pasteryzować słoiki 15-25 minut,uważać aby owoce się nie rozgotowały.
Kompot można przed podaniem dosłodzić wedle uznania i dolać wody.