Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę do deserów.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 93
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 185
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 93
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 185
Składniki
Wykonanie: Melon obrać, oczyścić z pestek, pokroić, wrzucić do osolonej wody, zgotować i osączyć. Z cukru i odrobiny wody ugotować syrop, dodać goździki, cynamon i ocet. Następnie wyjąć przyprawy, syrop przestudzić i zalać melona w garnku. Odstawić na 24 godziny, po czym zlać syrop, zagotować i do gotującego syropu wrzucić kawałki melona. Smażyć kilka minut do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.